Mogelijk ook TV-series van Age of Empires, Forza en Gears of War

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk ook TV-series van Age of Empires, Forza en Gears of War

Nancy Tellum, president van entertainment en digitale media bij Microsoft, benadrukt eens te meer dat het Amerikaanse bedrijf meer wil gaan doen met hun eigen IP’s. Hier laat ze zich over uit in een interview met Bloomberg. Ze sluit niet uit dat we binnenkort series zullen zien van onder andere Age of Empires, Forza en Gears of War.

Op de vraag of Microsoft mogelijk meer IP’s dezelfde behandeling gaat geven als Halo antwoorde Tellum als volgt: “Het was voor mij een wonderbaarlijke ontdekking toen ik erachter kwam hoeveel IP’s in bezit zijn van Microsoft. Al is het van een game als Fable, Forza, Age of Empires, Gears of War of Halo, het is hoe dan ook een voorrecht om hier iets mee te kunnen doen. Als ze niet in ons bezit waren dan zouden er tientallen andere bedrijven zijn die er wel mee aan de slag zouden willen gaan. Het is een geweldig platform om mee te werken.”

De Xbox Entertainment Studios is een redelijk recent gevormd platform binnen Microsoft en Tellum beweert dat er dankzij dit platform “echte interactieve content” zal verschijnen op de Xbox One. Naast TV-series van bekende games gaat Microsoft zich ook concentreren andere content met de gamer als doelgroep.