Gerucht: PS1/2 games in 1080p op PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: PS1/2 games in 1080p op PS4

Een gerucht uit een betrouwbare bron heeft aangegeven dat we binnenkort PS1- en PS2-games kunnen verwachten op de PS4, waarvan sommige titels zelfs in 1080p beschikbaar zullen zijn.

Het gerucht komt via de Twitter van de beruchte Ahsan Rasheed. Hij heeft al meerdere keren dit soort geruchten in de wereld geholpen en heeft het vrijwel altijd bij het rechte eind. Zijn Tweets bevatten de volgende informatie:

“Wees opgewonden. Local PS2/PS1 ondersteuning op de PS4 met 1080p rendering voor sommige titels. Bluray + Media Player updates, VR demo’s op toekomstige events, exclusieve PS4-gamedingen en PlayStation Now launch.”

Hoewel alle punten een reden zijn om enthousiast te raken, is er de mogelijkheid om dat soort oude games te spelen, laat staan dat sommige de ondersteuning krijgen om in 1080p te draaien. De verwoording wekt ook het idee dat het niet om streaming gaat. “Local” moet in deze context gezien worden als games die op een disc staan, wat zou betekenen dat de PS4 in staat is om die oude schijfjes te kunnen lezen. Het zou echter haaks staan op de PS Now-service die Sony wil bieden om oude games te streamen via de verworven Gaikai-technologie, dus zoals eerder gezegd: het is maar een gerucht.