Xbox One komt in september naar o.a. Nederland en België

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One komt in september naar o.a. Nederland en België

De Xbox One zal in september naar de zogeheten Tier 2-landen komen, waaronder onder andere Nederland en België vallen. Dit maakte Microsoft vandaag bekend. Hiermee valt de release voor ons kikkerlandje ruim tien maanden later dan in eerste instantie was gepland.

Yusuf Mehdi, vice president Marketing bij Xbox maakte het nieuws vandaag bekend op Microsoft’s eigen website Xbox Wire. Volgens Mehdi is het, na de succesvolle lancering van de console en het succes van Titanfall, tijd dat de rest van de wereld mag gaan genieten van de console.

In totaal zullen er 26 landen bij komen waar de Xbox One te koop zal zijn in september, bovenop de landen waar de Xbox One nu al te koop is. Naast Nederland en België krijgen ook Argentinië, Chili, Colombia, Tsjechië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, India, Israël, Japan, Zuid-Korea, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Saudi-Arabië, Singapore, Slovenië, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten de console in september.

Toch is het niet nodig om zo lang op de console te wachten. Veel winkels, zowel fysiek als online, verkopen de console al via de grijze import. Vaak gaat het dan om consoles uit Engeland, Duitsland of Frankrijk, met uitzondering van enkele winkels die de console uit de Verenigde Staten importeren.