Foto’s van vermeende Amazon gamecontroller opgedoken

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Foto’s van vermeende Amazon gamecontroller opgedoken

In een document van de Braziliaanse regelgevende organisatie Anatel zijn foto’s ontdekt die mogelijk de gamecontroller van webwinkel Amazon laten zien. Mogelijk is de controller onderdeel van een set met een settopbox waar al langer geruchten over gaan. De knoppen op de controller zouden wijzen op een systeem gebaseerd op Android.

De controller is mat zwart met glanzende knoppen en heeft wat weg van een hoekigere variant van de Xbox-controller. Naast de standaard face-buttons, thumbsticks en vierpuntstoetsen heeft de controller ook drie menu-knoppen zoals we die ook kennen van Android-telefoons en drie mediaknoppen om media door te spoelen, terug te spelen en te pauzeren. Dit alles doet vermoeden dat de controller bij een settopbox of console hoort die op Android draait, mogelijk zoals de OUYA.

Een knop midden op de controller is gelijk aan Amazon’s eigen GameCircle. Een dienst vergelijkbaar met Google’s Play en Apple’s Game Center waarmee men leaderboards kan bijhouden, achievements kan verdienen en games met de cloud kan synchroniseren. Volgens geruchten zou Amazon deze maand nog een settopbox aankondigen waar de controller dan mogelijk onderdeel van is.

1394809354

1394809356

1394809357