Maker Flappy Bird overweegt spel weer online te zetten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Maker Flappy Bird overweegt spel weer online te zetten

Dong Nguyen, maker van Flappy Bird, zegt te overwegen het spel weer beschikbaar te maken. Er zal dan wel een waarschuwing aan het spel toegevoegd worden: ‘Neem even pauze.” Zo zegt Nguyen tegen Rolling Stone.

De Vietnamese ontwikkelaar geeft te kennen niet meer te kunnen slapen door alle beschuldigingen die hij kreeg naar aanleiding van het iOS- en Androidspel. Nguyen kreeg onder meer boze brieven van leraren die hem vertelden dat kinderen in de klas hun telefoon stukgooiden en een moeder die niet meer praatte met kinderen. ‘Eerst dacht ik dat ze een grapje maakten, maar ik besefte later dat zichzelf daadwerkelijk kwaad deden,” aldus Nguyen.

Op 10 februari haalde Nguyen het spel offline en heeft daar naar eigen zeggen geen spijt van. ‘Ik voelde een grote opluchting. Ik kan niet terug naar mijn oude leven, maar ik voel me goed nu.” Momenteel werkt de ontwikkelaar aan drie nieuwe spellen, een nog naamloos cowboy-schietspel, een vliegspel genaamd Kitty Jetpack en een zogenoemd ‘actie-schaakspel’.