Tales from the Borderlands krijgt twee hoofdrolspelers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Tales from the Borderlands krijgt twee hoofdrolspelers

De op de Borderlands-serie gebaseerde Telltale-game Tales from the Borderlands krijgt twee hoofdrolspelers. Zo hebben Telltale Games en Gearbox Software bekendgemaakt.

Tijdens een panel op het SXSW-festival gaven Gearbox en Telltale meer informatie over de game die momenteel in productie is. Gamers kruipen afwisselend in de rol van Rhys en Fiona. In tegenstelling tot de twee Borderlands-games van Gearbox, speel je nu niet de rol van Vault Hunter. Beide hoofdrolspelers komen uit het gewone volk van de planeet Pandora.

Terwijl je speelt worden delen van het verhaal zowel vanuit het perspectief van Fiona als van Rhys bekeken. Hierbij hebben beide characters een andere kijk op de waarheid. “Je speelt dus nooit wat er werkelijk gebeurd is”, aldus Telltale’s Kevin Bruner hierover.

De  manier van spelen zou enigszins te vergelijken zijn met die uit Telltale’s The Walking Dead-games. Waar spelers in The Walking Dead gedwongen werden tot het maken van een aantal vervelende keuzes, zal er in Tales from the Borderlands meer keuze zijn tussen verschillende erg aantrekkelijke opties.

Over de gameplay lieten de ontwikkelaars weinig los, wel is bekend dat enkele bekende Borderlands-characters zullen figureren in Tales from the Borderlands.