Nieuwe Tony Hawk-game is een mobile game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Tony Hawk-game is een mobile game

De nieuwe Tony Hawk-game wordt een mobile-only game. Dit heeft Tony Hawk zelf aangekondigd in een recent interview. Activision zal de game uitbrengen, maar verder is er nog niks over de game bekend.

Tony Hawk gaf vorige week al aan dat er een nieuwe game aankomt in de Tony Hawk-serie, maar verklapte verder nog niks. Iedereen die hoop heeft gekregen op een revival van de leuke skating games uit de jaren ’90 kunnen die hoop (grotendeels) opgeven: de nieuwe Tony Hawk-game zal exclusief verschijnen voor mobiele platformen. Voor welke platformen de game precies uitkomt is nog niet prijs gegeven, maar te verwachten is dat het voor zowel Android als iOS beschikbaar zal worden.

“We werken aan een mobile-game. Een game voor mobiele platformen die dit jaar uit moet komen. We hebben nog nooit eerder exclusief games voor dat soort systemen gemaakt waardoor ik nieuwsgierig ben naar de uitkomst: veel mensen spenderen veel tijd aan het spelen van games op hun telefoons of tablets, dus het lijkt me leuk om die mensen een skating game aan te bieden.”

Wat voor vorm de game aan zal nemen is onduidelijk: met de kracht van de huidige telefoons en tablets is een 3D-game niet onmogelijk meer. Ook de besturing zal met het touch-screen een andere ervaring opleveren. Wellicht beter dan Tony Hawk: Ride.