The Mighty Quest for Epic Loot in open bèta

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Mighty Quest for Epic Loot in open bèta

De closed bèta van The Mighty Quest for Epic Loot ging half juni 2013 van start. Vanaf vandaag is de game in open bèta speelbaar. Gamers die interesse hebben, kunnen zich via de officiële website, via Uplay of via Steam aanmelden om mee te doen.

In deze dungeon crawler, die free-to-play is, kiest de speler een van de vier classes om andermans kastelen door te vechten en te plunderen. Onderweg kun je allerlei vallen tegenkomen, tot je uiteindelijk bij de boss-encounter aankomt.  Als je de boss verslaat, mag je de treasure room leegroven. Met de loot die je daaruit verzamelt, kun je vervolgens jouw eigen kasteel een upgrade geven.

Je zet zelf je vallen in je eigen kasteel en laat vijanden op bepaalde punten spawnen. De speler dient alles zodanig te plaatsen dat de vijandelijke hero niet door zijn of haar kasteel komt en er met de loot vandoor gaat.

In de closed bèta zat een pay-to-winelement, maar gezien dat veel kritiek heeft gekregen, is dat element eruit gehaald. De open bèta kan momenteel alleen op Windows PC worden gespeeld.