Onstslagronde bij God of War-ontwikkelaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Onstslagronde bij God of War-ontwikkelaar

Sony Santa Monica, de ontwikkelaar van de God of War-reeks, heeft te maken gekregen met een ontslagronde. aldus Sony. Het team, dat momenteel Ready At Dawn ondersteunt bij het maken van The Order: 1886, zou volgens geruchten bezig zijn met een nieuwe titel voor de PlayStation 4.

Een woordvoerder van Sony heeft bevestigd dat er gesneden is in het aantal werknemers van de ontwikkelaar. Het is niet bekend om hoeveel banen het zou gaan. Wel heeft Sony Santa Monica op het moment van schrijven 18 vacatures open staan voor verschillende posities. Het is niet duidelijk welke gevolgen deze ontslagen zullen hebben op huidige en toekomstige projecten van het bedrijf.

“SCEA kan bevestigen dat we een vermindering in werknemers hebben afgerond bij de Santa Monica Studio”, aldus de woordvoerder van Sony. “Dit is een resultaat van een aantal reorganisaties tegenover groeiende takken die prioriteit hebben binnen Sony Computer Entertainment World Wide Studios. We nemen deze beslissingen niet graag. Desondanks is het soms nodig om veranderingen door te voeren om toekomstige projecten van de studio beter bij te kunnen staan. We hebben andere posities en financiële compensatie aangeboden aan degenen die geraakt zijn door deze beslissing”.