Europese versie Stick of Truth gecensureerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Europese versie Stick of Truth gecensureerd

De Europese versie van South Park: The Stick of Truth zal gecensureerde scenes bevatten. Ubisoft heeft die keuze gemaakt vanwege “marketing redenen”. Het zal gaan om zeven verschillende scenes waarin het beeld zwart wordt voor zo’n 20 seconden.

De TV-serie South Park is geen vreemde als het gaat om de grens opzoeken van wat mogelijk geacht wordt voor TV. Nu met de aankomende South Park-game South Park: The Stick of Truth vindt Ubisoft dat de makers van de game de grens overschreden hebben. Het resultaat: Ubisoft heeft de Europese versie gecensureerd. Zeven verschillende scenes zullen volledig gecensureerd worden. Het beeld zal zwart worden en op het scherm zal witte tekst verschijnen dat beschrijft wat er achter het zwarte beeld gebeurt.

Een van de gecensureerde scenes is een minigame waarin de avatar van de speler een abortus zal ondergaan, waarna de speler hetzelfde moet doen bij de vader van Stan Marsh: Randy. Tevens zijn vijf andere scenes met onder andere anale sondes gecensureerd.

Europa is niet het enige continent dat de gecensureerde versie zal krijgen: Afrika en (niet geheel verrassend) Australië zullen de gecensureerde versie ook ontvangen. Waarom deze versies gecensureerd zijn maar de versie voor het conservatieve Amerika niet, wilde Ubisoft niet zeggen.