Mogelijk vervolg op The Last of Us

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk vervolg op The Last of Us

Er is vijftig procent kans dat The Last of Us, die vorig jaar uitkwam, niet het laatste deel zal zijn in de serie. Dit meldde creative director Neil Druckmann, van Naughty Dog, op Reddit. Op een vraag over de kans dat spelers ooit nog eens terug zouden keren, naar de spelwereld van de game, antwoordde hij dat de kans op een vervolg “momenteel ongeveer 50/50 zou zijn”.

Druckmann vermeldde niet wat de vereisten zouden zijn, voor de studio, om aan een vervolg te denken. Wel gaf hij aan dat er een nieuw deel met hoofdrolspelers Joel en Ellie gemaakt kon worden, mits deze op het origineel gebouwd wordt en niet blijft steken in herhaling. Naughty Dog bracht eerder deze maand wel de DLC Left Behind uit voor The Last of Us.

Op de vraag hoe hij om zou gaan met een vervolg reageerde hij vrij sarcastisch; “In een puur hypothetische wereld waar alles kan, zijn er clickers zo groot als gebouwen. Je zou ook veel meer gadgets en wapens hebben (meer lasers!). Oh, en Ellie kan nu de geïnfecteerden controleren met haar nieuwe krachten. We zouden waarschijnlijk ook inspringen op overheden die een samenzwering houden omtrent een geheim wapen, dat losbreekt, en dat is hoe de uitbraak begonnen is. Er zit waarschijnlijk een schimmige secret agency achter alles, waar Joel al die tijd een lid van was, daarom was ‘ie in de proloog zo laat!”.