Nintendo wint patentrechtszaak over 3DS en DSi

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo wint patentrechtszaak over 3DS en DSi

De rechtszaak die tegen Nintendo was aangespannen voor het schenden van verschillende patenten, is vandaag door Nintendo gewonnen. Nintendo zou drie patenten hebben geschonden volgens Technology Properties Limited LLC, Patriot Scientific Corporation en Phoenix Digital Solutions LLC. In juli 2012 werd de aanklacht ingediend. De Internationale Handels Commissie besloot dat Nintendo geen inbreuk maakte op de patenten met de DSi en 3DS.

Het ging om de volgende drie patenten: een high performance microprocessor, met een variable speed system clock, een high performance maar goedkope microprocessor en de bouw hiervan. Richard Medway, de Amerikaanse vicepresident van Nintendo, laat weten dat ze erg tevreden zijn met de uitspraak van de rechtbank. Nintendo staat erbij tegen patentschending te zijn en zal zelf unieke en innovatieve producten blijven ontwikkelen, zonder de auteursrechten van andere makers onder de voet te lopen.

In 2010 werd Nintendo door IA Labs aangeklaagd, omdat de Wii Fit en de Wii Fit Plus twee patenten zouden schenden. Dit bleek niet het geval te zijn, waardoor IA Labs niet alleen de rechtszaak verloor maar ook een geldbedrag moest vergoeden. Die afspraak is het bedrijf echter niet nagekomen.