Money Matches in Super Street Fighter 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Money Matches in Super Street Fighter 4

Capcom gaat samenwerken met het Britse Virgin Gaming, zodat Street Fighter-spelers kans kunnen maken om geld te verdienen door matches te winnen. Spelers moeten echt geld op zichzelf inzetten: een gewonnen match betekent winst, maar bij verlies lever je in.

De nieuwe functie zal niet voor ieder platform beschikbaar zijn: alleen de PS3- en Xbox 360-versie van Super Street Fighter 4 en Arcade Edition zullen het hanteren. Spelers dagen iemand anders uit via de Virgin Gaming site met specificaties over de match. Eenmaal geaccepteerd en uitgevochten moeten de spelers de uitkomst (inclusief screenshot of een upload van de replay) plaatsen op de site. Wanneer Virgin het geverifieerd heeft, zullen zij het geld overmaken op het account van de speler.

Voor spelers die van een “gokje wagen” houden, en genoeg vertrouwen in hun kunnen hebben, is dit een leuke optie om te overwegen. Capcom heeft in een post op Capcom Unity een verklaring gegeven voor de keuze. Ze willen het oude speelhal-gevoel terug laten komen.

“In de tijden van de arcades was er iets speciaals aan een potje SF2 winnen: de verliezer moest opnieuw geld in de machine stoppen om verder te gaan, terwijl de winnaar gratis nog een potje kon spelen. Het gaf een geweldig gevoel om je tegenstander telkens in zijn zakken te zien graaien. Aan de andere kant voelde een verloren match extra zuur aan omdat jij degene was die meer geld in de machine moest steken. Met de Money Matches in SF4 zijn we een stapje dichter bij die ervaring. Er staat meer op het spel dan alleen je trots.”