Microsoft medewerkers doneerden 113 miljoen dollar aan goede doelen in 2013

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft medewerkers doneerden 113 miljoen dollar aan goede doelen in 2013

Medewerkers van Microsoft hebben in het jaar 2013 zo’n 113 miljoen dollar bij elkaar gewerkt voor verschillende goede doelen. Het bedrag wordt verdeeld tussen bijna 20.000 organisaties waaronder UNICEF, Het Rode Kruis en United Way.

Microsoft geeft medewerkers elk jaar de optie om op verschillende manieren geld bij elkaar te werken voor verschillende ‘non-profit’ organisaties. Het totaalbedrag van 113 miljoen dollar bestaat uit donaties van medewerkers, passende bijdragen van Microsoft zelf, maar ook uren betaald door Microsoft op basis van vrijwilligerswerk door mensen in dienst van het Amerikaanse bedrijf.

Voor elk gewerkte uur op vrijwillige basis betaalt Microsoft zeventien dollar aan een goed doel. In 2013 heeft ongeveer 7,4 procent van alle medewerkers hieraan meegedaan, wat heeft geresulteerd in zo’n 460.000 gewerkte uren. Op deze manier is er afgelopen jaar, in combinatie met donaties, bijna zestig miljoen dollar bij elkaar gewerkt door medewerkers van Microsoft. Ook zijn ze vorig jaar begonnen met een initiatief waar elke nieuwe medewerker een donatie mag doen van vijftig dollar aan een organisatie naar keuze.

Microsoft beweert dat hun ondersteuningsprogramma één van de grootste ter wereld is. De meest gekozen organisaties zijn, zoals eerder genoemd UNICEF, Het Rode Kruis en United Way, maar ook Artsen Zonder Grenzen en de Leukemia & Lymphoma Society worden vaak gekozen. Sinds de start van dit initiatief heeft Microsoft al meer dan een miljard dollar gedoneerd aan verschillende organisaties.