Xbox One-update zorgt voor zwarte schermen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One-update zorgt voor zwarte schermen

De laatste firmware-update voor de Xbox One bevat een bug die ervoor kan zorgen dat mensen te kampen krijgen met een zwart scherm. Het bestaan van deze bug is inmiddels bevestigd door Microsoft via de officiële kanalen.

Via hun officiële Twitter account erkent Microsoft het bestaan van deze bug en komt met een tijdelijke oplossing: “Als dit gebeurt, houdt dan de power knop ingedrukt voor tien seconden”. Binnenkort verschijnt er een tweede firmware update speciaal voor Titanfall. Deze moet ook dit probleem volledig uit de wereld helpen.

De update, die dit probleem veroorzaakt, verscheen eerder deze maand en verbeterde onder andere de manier hoe mensen hun content organiseren op de console. Ook was het sindsdien mogelijk om te zien hoeveel ruimte apps innamen en hoeveel ruimte er nog over was op de harde schijf.

Spoedig lanceert Microsoft dus ook een tweede update, speciaal voor Titanfall. Hierin zullen bepaalde vriendenlijst features worden verbeterd, alsook onzichtbare aanpassingen aan het online netwerk. Daarnaast wordt er getweaked aan de gevoeligheid van de analoge sticks en worden er verbeteringen doorgevoerd aan de upscaler van de Xbox One, wat moet resulteren in mooier ogende games.