Irrational Games sluit deuren; Levine verder met kleine studio

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Irrational Games sluit deuren; Levine verder met kleine studio

Irrational Games, de studio achter BioShock en BioShock Infinite, sluit de deuren. Ken Levine, mede-oprichter van de studio, geeft aan een nieuwe, kleinere studio op te richten, maar zal wel voor 2K blijven werken. Dit maakte Levine vanavond bekend in een blog op de website van de studio.

De hervorming van de studio zal het einde betekenen voor Irrational Games, zo vertelt Levine in de blogpost. De 17-jaar oude studio maakt daarvoor plaats voor een nieuwere, veel kleinere studio waar nog ongeveer vijftien mensen blijven werken. Veel meer dan dat wilde Levine nog niet bekend maken over de nieuwe studio.

Het einde van Irrational Games betekent volgens Levine echter niet het einde van BioShock. Ondanks dat de nieuwe studio niet meer aan de games zal werken, heeft Levine de serie wel overgedragen aan 2K Games. Daarnaast blijft mogelijk ook een deel van de werknemers betrokken bij de serie; voor wie geen plek is in de nieuwe studio van Levine zal geprobeerd worden ruimte te vinden in een van de andere 2K-studios.