Open bèta Titanfall officieel van start

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Open bèta Titanfall officieel van start

Vanaf vandaag kunnen Xbox One-gamers de Titanfall-bèta downloaden en spelen zonder een bètacode nodig te hebben. Naar verwachting zal de bèta voor PC-gamers binnenkort ook open zijn. De open bèta komt als een verassing, gezien de closed bèta pas net een dag beschikbaar is. Het kan zijn dat de servers problemen krijgen, verkondigt Respawn Entertainment, maar daar zijn ze op voorbereid.

De open bèta op de Xbox One kan via de Game Store verkregen worden bij de tab ‘New Game Demos’. Respawn Entertainment hoopt op deze manier de servers te testen bij overbelasting. De verwachting is dat de servers up blijven, maar dat er een langere wachttijd voorkomt bij het vinden van een server tijdens piekuren. Wanneer de PC-bèta precies open is, is nog niet bekend.

De Titanfall-bèta wordt met minstens één dag verlengd aldus Vince Zampella, de hoofdontwikkelaar van het spel, op Twitter. Dit om het goed te maken dat de servers urenlang down zijn geweest, terwijl veel gamers enthousiast klaar zaten achter hun console. Nog even en dan kan iedereen de drie gamemodes testen: Attrition, Hardpoint Domination en Last Titan Standing.

Tot nu toe zijn er al veel screenshots en video’s vrijgekomen van de Titanfall-bèta, gezien er geen sprake van een embargo was. De game zal op 13 maart verkrijgbaar zijn op de Xbox One en PC’s die op Windows draaien. Op 28 maart komt de Xbox 360-versie uit.