Kickstarter gehackt; verander je wachtwoord

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kickstarter gehackt; verander je wachtwoord

Het crowdfundbedrijf Kickstarter heeft gisteren laten weten dat de website gehackt is. De hack gebeurde al op woensdagavond. Het werd pas na vier dagen bekendgemaakt, omdat ze bezig waren met onderzoek naar de daders, meldt Kickstarter. Gamers die een Kickstarter-account hebben, worden aangeraden om hun wachtwoord te veranderen. Vooral als zij dit wachtwoord niet alleen voor deze website gebruiken.

De hackers hebben meerdere gegevens bemachtigd, waaronder zowel accountinformatie als e-mailadressen, telefoonnummers en versleutelde wachtwoorden. Er zijn geen creditcardgegevens gestolen, meldt Kickstarter op hun blog. Toch is het van belang om het wachtwoord te veranderen, al is het maar uit voorzorg. Als gebruikers ditzelfde wachtwoord voor meerdere doeleinden gebruiken, is het aangeraden om deze allemaal te vernieuwen. Verder is er geen bewijs van verdacht gedrag op Kickstarter-accounts, met uitzondering van twee accounts.

Kickstarter heeft de beveiliging direct versterkt nadat zij van de politie te horen kregen over de hack. De koppeling aan Facebook is hierbij ongedaan gemaakt, daar dienen gebruikers handmatig weer toestemming voor te geven.