Steam uitgebreid met tag-systeem

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam uitgebreid met tag-systeem

Steam’s nieuwste feature, Steam Tags, is vanaf nu beschikbaar in beta vorm. Valve kwam vandaag met de aankondiging dat users zelf tags kunnen meegeven aan games, met het doel om het sorteren van content eenvoudiger te maken.

Mensen kunnen vrijuit tags meegeven aan games, zoals bijvoorbeeld “makkelijk”, “moeilijk” of “gewelddadig”. Tags die veel worden gebruikt bij bepaalde content worden vervolgens toegevoegd aan het game portaal, zodat mensen snel kunnen zien met welke woorden zo’n game word geassocieerd. Steam zal ook automatisch bijhouden welke games je speelt en welke tags daaraan gekoppeld staan, en op die manier content aanbevelen die bij je past.

Al Farnsworth, medewerker van Valve, zegt dat de introductie van een tag-systeem vooral het browsen moeten vereenvoudigen. “Omdat onze catalogus maar blijft groeien willen we ervoor zorgen dat iedereen eenvoudig de games en software kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. Dit is wederom een mooie, gebruikersvriendelijke toevoeging aan het Steam platform.”

Momenteel is het systeem nog in beta omdat Valve data moet verzamelen voor het live kan gaan. “Dit betekend dat sommige tags misschien niet helemaal kloppen. Reden hiervoor is dat we even nodig hebben om het systeem te ’tunen’”, aldus Farnsworth.