Meer dan helft van PS4-eigenaren gebruikt PlayStation Plus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer dan helft van PS4-eigenaren gebruikt PlayStation Plus

Meer dan 4,2 miljoen mensen wereldwijd hebben een PlayStation 4 aangeschaft in 2013 en meer dan de helft daarvan heeft zich aangemeld voor een PlayStation Plus abonnement. Dit meldde Sony-topman Kazuo Hirai in een gesprek met investeerders.

“Van alle 4,2 miljoen PS4’s die al in handen zijn van consumenten heeft de helft zich ook ingeschreven voor een PlayStation Plus abonnement, iets wat een goede voorspelling is voor ons”, aldus Hirai in een conference call met investeerders over de inkomsten van het fiscale jaar 2014 van Sony volgens een transcript van Seeking Alpha. Het is onduidelijk of dit aantal ook het aantal gebruikers meerekent dat een 30 dagen trial code hebben ingewisseld die standaard meegeleverd wordt met de console of dat Hirai enkel sprak over gebruikers die zich hebben geabonneerd op de betaalde dienst.

Tijdens het gesprek zei Sony dat ze nog steeds gezamenlijk 15 miljoen eenheden verwachten te verkopen van de PlayStation 3 en PlayStation 4 tot aan het eind van maart. Hoewel de PlayStation 4 beter verkoopt dan Sony verwachtte, heeft het bedrijf wel te kampen met tegenvallende verkoopcijfers van de PlayStation 3. De PlayStation 4 is uitgekomen in verschillende regio’s wereldwijd maar moet nog altijd het levenslicht zien in thuisland Japan, wat gepland staat op 22 februari aanstaande.