Pixel Vault bestaat 3 jaar en dat vieren we!

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Pixel Vault bestaat 3 jaar en dat vieren we!

Vandaag precies drie jaar geleden, op 4 februari 2011, opende Pixel Vault voor het eerst haar digitale deuren. Ondertussen zijn er meer dan tweeëneenhalf duizend artikelen verschenen, heeft de redactie meer dan dertig verschillende redactieleden gezien en hebben we anderhalve website gehad. Dat we na drie jaar nog overeind staan mag gevierd worden en dat gaan we dan ook zeker doen deze week.

Nu we drie jaar bestaan, beginnen we ook langzaam uit ons oude jasje te groeien. Het team bestaat ondertussen uit tien vaste krachten en we lijken voorlopig nog niet te stoppen met groeien, zo blijkt uit de sollicitaties die langzaam maar zeker in de digitale brievenbus vallen. Ook uitgevers beginnen onze naam steeds beter te kennen en op sociale media beginnen nieuwe lezers ons steeds vaker te vinden.

Daarom zetten we het vierde levensjaar van Pixel Vault in het teken van vernieuwing, verandering en verbetering. Dit willen we laten zijn met Pixel Vault 2.

De eerste stap naar Pixel Vault 2 zetten we vandaag, samen met jullie. Na maanden van schetsen, tekenen, krabbelen en discussiëren, introduceren we vandaag ons vernieuwde logo. Het rood, wit en zwart maakt vandaag plaats voor blauw met grijs en de uitgeschreven naam zal steeds vaker plaats gaan maken voor de afkorting GC.

Facebook2

We hebben gekozen voor een vrij strak logo met veel rechte lijnen, omdat wij voelen dat dit bij Pixel Vault past. Transparant, eerlijk en duidelijk, iets wat wij ook in onze artikelen naar voren willen laten komen. De redacteuren van Pixel Vault hebben allemaal een eigen mening en krijgen ook alle ruimte om deze te laten blijken in hun artikelen, maar wel met een gevoel van respect voor de industrie en zijn mensen. Geen hip gedoe om punten te scoren bij de marketingafdelingen van uitgevers, maar duidelijk taal waar gamers naar op zoek zijn.

Maar ondanks dat we met een serieuze blik naar de industrie kijken, betekent dit niet dat we geen leuke dingen opzoeken. Artikelen als de Kijk Nou, uitgebreide dossiers en bijzondere achtergrondverhalen zullen steeds vaker op de website gaan verschijnen. Daarnaast zijn we druk bezig met het samenstellen van een video-team dat later dit jaar voor leuke en bijzondere items, recensies en rapportages gaat zorgen.

Om Pixel Vault 2 later dit jaar helemaal af te maken, werken we momenteel ook druk aan een compleet vernieuwde website die de nieuwe huisstijl helemaal afmaakt. Daar zullen we in de komende maanden nog op terug komen.

Nu de champagne is ontkurkt en het nieuwe jasje is aangetrokken, komt het belangrijkste van deze feestelijke week: cadeautjes. Want wie jarig is, trakteert! Daarom mogen we deze week leuke dingen weggeven, zoals een exemplaar van Tomb Raider: Definitive Edition, een paar unieke zonnebrillen en wat leuke goodie bags! Blijf dus de komende dagen de website goed in de gaten houden.

GC_Facebook_GameCover

Wij gaan even een feestje vieren, maar niet voordat ik wat mensen heb bedankt. Allereerst Christiaan Polet en Erik-Jan Loos voor het bedenken van Pixel Vault. Daarnaast bedank ik Michiel Agterberg voor het feit dat hij in dit project durfde te stappen op het moment dat het er heel slecht uitzag. Daarnaast wil ik alle redacteuren bedanken die hebben meegewerkt aan de site sinds 2011 en natuurlijk het complete team dat momenteel aan Pixel Vault werkt en hier hart en ziel in steekt:

Bart van der Ven (PR-manager en mede-eigenaar), Bram Willemsen (redacteur), Christiaan Polet (eindredacteur), Michiel Agterberg (marketing/technisch manager en mede-eigenaar), Mick Zandstra (redacteur), Ralph Sergeant (videoredacteur), Stan van der Burg (eindredacteur), Tim den Tuinder (redacteur) en Tristan van der Laan (redacteur).

Maar ook jij als lezer, dat je keer op keer weer terugkomt naar onze website en ons de kracht geeft om door te gaan met het verzorgen van nieuws, recensies en achtergrondartikelen. Dat we samen met jullie allen nog vele mooie jaren tegemoet mogen gaan.

Hartelijk bedankt,

Kevin Rombouts
Hoofdredacteur en eigenaar van Pixel Vault