Schrijver The Last of Us wint WGA-award

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Schrijver The Last of Us wint WGA-award

Neil Druckmann, schrijver van The Last of Us, heeft de Writers Guild of America-award voor ‘outstanding achievement in writing for video games’ gewonnen. De WGA-award is één van de meest prestigieuze prijzen die er te winnen valt voor scenarioschrijvers. De gaming-categorie is slechts een kleine in een prijzengala dat zich voornamelijk concentreert op films en TV.

Andere genomineerden waren de schrijvers van Assassin’s Creed IV: Black Flag, Batman: Arkham Origins, God of War: Ascension en Lost Planet 3. Het gala vond plaats op de eerste van deze maand in Los Angeles. Nominaties werden alleen uitgedeeld aan games, films en series die uitkwamen tussen 1 December 2012, en 30 November 2013.

Neil Druckmann was niet de eerste Naughty Dog-medewerker die deze prijs ontving. In 2012 won Amy Hennig de prijs voor haar scenario voor Uncharted 3: Drake’s Deception. Daarvoor sleepte voornamelijk schrijvers van de Assassin’s Creed-serie de prijzen in de wacht; zo werden in het verleden de schrijvers van Assassin’s Creed III: Liberation en Assassin’s Creed: Brotherhood al geëerd.

Naughty Dog is geen onbekende voor awards. The Last of Us werd vorig jaar overladen met nominaties en prijzen. Zo won de game meer dan tweehonderd ‘game of the year’ awards. Momenteel werken ze aan een nieuw deel in de Uncharted-serie die moet verschijnen op de PS4.