Microsoft koopt rechten Gears of War

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft koopt rechten Gears of War

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het alle rechten van de Gears of War franchise heeft overgenomen van Epic Games. Dit betekent ook gelijk het einde van de hardnekkige geruchten dat het volgende Gears of War-deel ook op de PS4 zou verschijnen.

Onder de rechten vallen alle toekomstige games, entertainmentervaringen en merchandise omtrent de Gears of War franchise. Microsoft neemt ook Rod Fergusson in dienst, die al sinds het eerste deel werkt als producer aan de langlopende serie. Het nieuwe Black Tusk Studios zal nu verantwoordelijk worden voor de Gears of War IP.

Phil Spencer, vice president van Microsoft game studios, noemt de zet een ode aan de fans. “Het komt volledig neer op onze verplichting ten opzichte van de Xbox fans. De Gears of War franchise heeft een hele sterke en gepassioneerde fanbase op dit platform. Doordat we nu de rechten bezitten kunnen we deze fans belonen met meer games en entertainment uit het Gears of War universum.”, aldus Spencer.

Epic zelf kwam ook nog met een statement: “We zijn zeer trots op de Gears of War franchise en hebben de serie samen met Microsoft gemaakt tot wat het is. Met een gerust hart dragen we de serie over zodat wij ons kunnen focussen op andere projecten. Epic blijft volledige steun bieden aan de Xbox One en licenseert de Unreal Engine 4 technologie aan Microsoft als support voor toekomstige games.