Sony lijkt Vita Slim naar Europa te brengen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony lijkt Vita Slim naar Europa te brengen

Het lijkt erop dat Sony de PlayStation Vita Slim naar Europa wil gaan brengen in de nabije toekomst. De persconferentie zal op de morgen van 30 januari worden gehouden voor Europese media. De Nederlandse afdeling van Sony wil momenteel nog niet reageren.

Onder andere de Engelse tak van IGN heeft een uitnodiging voor het evenement ontvangen. Hierop nodigt Sony de pers uit om “in navolging van de grootste lancering uit de geschiedenis, aanwezig te zijn bij de dunste.” Hiermee lijkt Sony te wijzen op de PlayStation Vita Slim, welke vorig jaar al in Japan werd geïntroduceerd.

De Vita Slim, officieel bekend als de PCH-2000, werd in het najaar van 2013 voor Japan aangekondigd en is daar sinds oktober te koop. Sony wou echter nog niets loslaten over een Europese of Amerikaanse variant. De Vita Slim is lichter dan zijn voorganger en twintig procent dunner. Daarnaast heeft de handheld een grotere accu gekregen welke, in combinatie met het LCD-scherm in plaats van het originele OLED-scherm, ervoor zorgt dat de handheld een stuk langer meegaat.