Verwachting Microsoft: 7,4 miljoen Xboxen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verwachting Microsoft: 7,4 miljoen Xboxen

Microsoft verwacht het aankomende kwartaal zo’n 7,4 miljoen Xboxen te verkopen, waarvan 3,9 miljoen Xbox One en 3,5 miljoen Xbox 360. In het laatste kwartaal van 2013 heeft Microsoft $24,5 miljard dollar omzet gedraaid.

De launch van de Xbox One is een succesvolle: de omzet steeg met zo’n 3 miljard vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. In de laatste zes maanden van 2013 had Microsoft een omzet van $43 miljard dollar, vergeleken met $37 miljard dollar in 2012. Microsoft hoopt op een soortgelijke koers voor de aankomende maanden. De verkoop van de Xbox 360 zal hard teruglopen, al verwacht men dat de Xbox One ongeveer dezelfde aantallen zal blijven verkopen.

Dit en meer is terug te vinden in de Microsoft financial statement van het eerste kwartaal van het fiscale jaar. Steve Ballmer, de topman van Microsoft gaf een toelichting over de financiële status:

“Onze producten blijven voor op de concurrentie op de markt. De tak voor consumentenelektronica heeft een uitzonderlijk goed kwartaal achter de rug. De investeringen die we maken en van hoge waarden zijn voor onze klanten zijn goed voor onze groei op de lange term.”

Amy Hood, top financial officer bij Microsoft, vulde Steve Ballmer aan:

“We haalden een recordomzet en de vraag naar onze consumentenelektronica blijft hoog. Dit is een teken van vooruitgang. Deze resultaten zijn mogelijk gemaakt door een goede uitvoering, discipline en onze investeerders die ons hebben geholpen om het bedrijf voorwaarts te sturen.”