‘The Witcher 3 benut capaciteit next-gen bijna volledig’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘The Witcher 3 benut capaciteit next-gen bijna volledig’

In een interview met IGN heeft Marcin Iwinski, mede-oprichter van de Poolse studio CD Projekt RED, aangegeven dat The Witcher 3: Wild Hunt bijna de volledige capaciteit van de next-gen consoles zal benutten. Over de benodigde specificatie voor de PC-versie liet hij echter nog niets los.

Volgens Iwinski leveren de nieuwe generatie consoles ontzettend veel kracht en zal deze zoveel mogelijk gebruikt worden. De ontwikkelaar durft zelfs te beweren dat de studio bijna de volledige capaciteit van de Xbox One en de PlayStation 4 weet te benutten. “Ik wil niet zeggen dat we alles uit de console halen, maar we komen er dicht in de buurt. Op de Xbox 360 of PlayStation 3 hadden we minstens de helft van onze visie moeten opofferen om de game daarop mogelijk te maken,” aldus Iwinski in het interview.

De studio wil momenteel nog niet veel loslaten over de PC-versie van de game. Op de vraag van IGN of ze al een indicatie konden geven welke specificaties de PC nodig zou hebben om de game te spelen, reageerde Iwinski ontwijkend: “We geven binnenkort meer informatie vrij, maar begin alvast maar te sparen voor een upgrade.”

The Witcher 3: Wild Hunt is het derde en laatste deel binnen de serie en staat voor dit najaar op de agenda. De game zal zijn opwachting maken op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.