Microsoft reageert op omkoopverwijten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft reageert op omkoopverwijten

Microsoft en Machinima hebben Polygon van een reactie voorzien omtrent het YouTube-omkoop verhaal. Volgens het Amerikaanse bedrijf is het niets anders dan een “typische marketing samenwerking”. Machinima betaalde mensen een bonus als zij de Xbox One in de spotlight zetten.

Het verhaal deed de afgelopen week veel stof opwaaien. Machinima betaalde YouTubers drie dollar per duizend views, als ze minimaal dertig seconden aan gameplay lieten zien van een Xbox One-game, inclusief vermelding van de naam van de console. Daarnaast mocht er geen negatief commentaar volgen over de Xbox One of Machinima.

Volgens Microsoft is het geen probleem als mensen ervoor kiezen om naar buiten te treden als ze het geld hebben geaccepteerd. Gisteren verschenen er berichten dat de hele deal van tafel zou zijn omdat iemand naar buiten was getreden, maar dit blijkt dus geen probleem. Microsoft meldde ook dat het een promotiecampagne was in de maand december. Dit duidt erop dat de actie inmiddels dus al voorbij is.

Veel mensen vroegen zich af of dit allemaal wel mocht volgens de wet, maar volgens Microsoft is alles legaal verlopen. “Als er een verbinding bestaat  met een ander bedrijf in onze reclame moeten we dat laten weten, maar wij maken deze reclame niet zelf. Mensen zijn vrij om zowel onze naam als die van Machinima te vermelden.”