Aandelen Nintendo met achttien procent gedaald

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aandelen Nintendo met achttien procent gedaald

Na het openbaar maken van de nieuwe omzetverwachting zijn de aandelen van Nintendo met achttien procent gedaald. Inmiddels zijn ze weer iets gestegen, maar er staat nog steeds een verlies van zes procent: een waarde van ongeveer één miljard euro. Nintendo maakte vorige week bekend dat ze een operationeel verlies verwachten van ongeveer 280 miljoen euro over het boekjaar 2013.

Volgens Nintendo hebben de gedaalde aandelen te maken met de aangepaste omzetverwachting, welke significant lager uitvalt dan voorheen. Nintendo verwachtte voor het einde van dit boekjaar negen miljoen Wii U consoles, en achttien miljoen 3DS-exemplaren te verkopen, maar dit is bijgesteld naar respectievelijk 2.8 en 12.5 miljoen. Het resultaat hiervan is dus ook dat Nintendo er vanuit gaat dit jaar fiks verlies te draaien: 280 miljoen euro. Voorheen werd er verwacht een winst te draaien van ongeveer achthonderd miljoen euro.

Vorige week kondigde Satoru Iwata al aan dat Nintendo tijdens de ontwikkeling van de Wii U niet goed op de hoogte was van buitenlandse trends. Hieraan wijten ze de voorlopig matige verkoopcijfers van hun nieuwste console. Ook meldde Iwata dat Nintendo de mogelijkheid gaat bestuderen om iets te gaan doen op andere platformen, zoals bijvoorbeeld de mobiele telefoon. “Het is alleen niet zo simpel als Mario porten naar iOS”, aldus de Japanner.