Star Wars 1313 lijkt dood en begraven

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars 1313 lijkt dood en begraven

Disney moest onlangs het patent op Star Wars 1313 vernieuwen, maar verzuimde dat te doen. Disney lijkt niet geïnteresseerd om het project voort te zetten en daarmee is alle hoop dat de game toch nog uitkomt in één klap weg.

De next-gen Star Wars-game, waarin de speler de rol van premiejager Boba Fett aan zou nemen, leek in de problemen te komen nadat LucasArts moest sluiten van Disney. Er was nog hoop bij de fans dat het project verder zou gaan bij een andere studio, maar ook die hoop moeten fans laten varen. Het Amerikaanse ‘Patent and Trademark office’ heeft het patent op de game voortaan geclassificeerd als verlopen, omdat de patenthouder het patent niet vernieuwd heeft, of dat het patent niet gebruikt wordt.

Nu hoeft dit niet te betekenen dat Disney er nooit iets mee gaat doen. Ze kunnen het project nog steeds aan een andere studio geven wanneer ze het patent vernieuwen, want de game is nog steeds niet officieel gecanceld. Veel hoop moet er echter niet gekoesterd worden als een game ‘on-hold’ gezet wordt. Vraag dat maar aan de zeer geduldige fans van Starcraft: Ghost.

De onthulling van Star Wars 1313 tijdens E3 2012 bleek de grote verrassing van de show te zijn. LucasArts, die door de jaren heen een schim van zichzelf was geworden, leek een comeback te maken met een Star Wars-game die niet alleen indrukwekkend was, maar Star Wars-games weer relevant kon maken. Met de komst van Disney lijkt het echter meer op miljoenen stemmen die schreeuwen, maar plotseling in één keer het zwijgen opgelegd werden.