Sony: Vita gaat steeds belangrijker worden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony: Vita gaat steeds belangrijker worden

Feral Gara, managing director van Sony UK, heeft zich onlangs uitgesproken over de staat van de PS Vita bij een interview met VG247. Hij praat onder andere over de rol van de Vita, de tegenvallende verkoop cijfers, en de connectiviteit met de PS4.

Nadat Gara gevraagd werd welke rol de Vita kan spelen, antwoordde hij als volgt: “Ik denk dat de Vita meerdere rollen kan aannemen. Zo zijn er voor de core gamer belangrijke features als remote play, maar ook goede games zoals bijvoorbeeld Killzone: Mercenary. Met een lager prijspunt is de Vita nu ook toegankelijk voor een breder publiek, en games als Tearaway moeten dan ook deze mensen aanspreken. De Vita is vandaag de dag niet meer voor één type persoon.”

De verkoopcijfers van de Vita zijn tot dusver niet indrukwekkend te noemen. “In alle eerlijkheid hadden we gehoopt op betere verkoopcijfers voor de Vita.”, aldus Gara. “Toen de Vita uitkwam was de markt ingewikkelder dan het moment dat het apparaat werd ontworpen. Games op tablets en telefoons hebben de markt veranderd, en mensen nemen niet veel apparatuur meer mee op zak.”

Gara verzekert dat het ontwikkel team van de Vita al op voorhand wist welke richting de PS4 op ging, om zo perfecte interactie tussen de twee te kunnen garanderen. “Remote play met de PS4 en de Vita was altijd ons plan. Van een architectonisch gezichtspunt is de Vita volledig ontworpen om goed te kunnen samenwerken met de PS4. Toen we begonnen met de ontwikkeling van de Vita, was de ontwikkeling van de PS4 al in een vergevorderd stadium; op deze manier hebben we ze naast elkaar kunnen ontwerpen.”

De PS Vita zag in Februari 2012 het levenslicht in ons land. Wereldwijd zijn er momenteel ruim zeven miljoen exemplaren verkocht.