SimCity offline functie in ontwikkeling

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SimCity offline functie in ontwikkeling

Patrick Buechner, general manager bij Maxis, heeft op de officiële SimCity weblog laten weten dat er nu toch echt een offline variant van de city-building game zal komen. Sinds de release van SimCity in maart van 2013 zijn er veel klachten geweest m.b.t. het niet offline kunnen spelen van de game maar met een volgende update zal dit dan eindelijk mogelijk worden.

“Ja, offline komt er aan als een gratis download samen met update 10 voor elke SimCity speler. Wanneer we het lanceren zal al je eerder gedownloade content tot je beschikking staan, wanneer en waar dan ook zonder een verplichte internetverbinding. We zijn in de laatste fases van het afronden van de game en hoewel we het zo snel mogelijk in jullie handen willen krijgen is onze eerste prioriteit om een volledig klaargestoomd product neer te zetten voor de release. Dus, tot dan… testen, testen en nog meer testen”, aldus Buechner. “In update 10 kun je nog steeds solo spelen in je eigen regio’s of in multiplayer modus met andere spelers wereldwijd. De single player modus is nieuw, en staat toe om de game alleen en offline te spelen. En omdat je save games in deze modus lokaal worden opgeslagen kun je laden en opslaat naar je hartje begeert”.

“De game ook offline beschikbaar maken betekent grote dingen voor onze geweldige community van techneuten. Die kunnen nu modificaties maken aan de game en de componenten hier van zonder de integriteit van de online game aan te tasten. Elementen aan games aanpassen is een groot gedeelte van de geschiedenis van ons bedrijf en we zijn enthousiast over wat jullie gaan creëren”. Volgens Buechner zal er binnen aanzienlijke tijd meer informatie vrij komen over de verschillende modi en aanpassingen op de website van SimCity.