Nintendo moet betalen voor gebruik 3D technologie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo moet betalen voor gebruik 3D technologie

Volgens een Amerikaanse rechter moet Nintendo een percentage inkomsten afstaan aan Tomita Technologies International vanwege het gebruiken van de gepatenteerde 3D technologie. De Japanse videogigant werd in 2011 voor het gerecht gedaagd omdat ze onrechtmatig gebruik zouden hebben gemaakt van de 3D technologie die in de 3DS zit.

Engadget meld dat Tomita 1,82 procent per verkochtte 3DS en 3DS XL zal ontvangen gedurende de looptijd van de handheld. De uitspraak geld niet voor de inkomsten van de 2DS die geen gebruik meer maakt van de gewraakte technologie. De jury deed een uitspraak in het voordeel van Tomita met betrekking tot een aanklacht over copyright van eerder dit jaar waarbij ze een tegemoetkomen zullen ontvangen van $15.1 miljoen.

Ontwikkelaar Seijiro Tomita was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de “technologie gerelateerd aan het afbeelden van stereoscopische beelden op beeldcherm om te bekijken met het blote oog, m.a.w. zonder het gebruik van een bril of andere hulpmiddelen” en vroeg hier in 2003 patent op welk hij in 2008 ontving.