Xbox One meer dan drie miljoen keer verkocht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One meer dan drie miljoen keer verkocht

Wereldwijd is de Xbox One meer dan drie miljoen keer verkocht in 2013. Dit meldt Microsoft vandaag op zijn officiële Xbox website.  De console verscheen op 22 november jongstleden in dertien landen.

“Meer dan drie miljoen Xbox One’s zijn doorverkocht aan consumenten in dertien landen nog voor het einde van 2013. Het is ongelooflijk om te zien hoe Xbox One alle Xbox records verbreekt en we zijn vereerd te zien dat Xbox de snelst verkopende console was tijdens onze launchmaand in de Verenigde Staten. Sinds de lancering is de vraag enorm en tijdens de feestdagen was de console bij vrijwel alle winkelketens uitverkocht”, aldus Microsoft.

Een releasedate voor ons Nederlanders is nog altijd niet bekend. Hoewel Microsoft de kaken nog altijd stijf op elkaar houdt, gonzen de geruchten nog altijd dat de console hier pas in Q3 van dit jaar zal verschijnen.

Microsoft ligt nog altijd nek aan nek met Sony, wiens PlayStation 4 ook sinds november in de winkels ligt. De teller voor Sony staat op 2,1 miljoen verkochte exemplaren, maar deze cijfers dateren van 3 december van het afgelopen jaar.