Gerucht: Dertien bedrijven tonen Steam Machines op CES

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Dertien bedrijven tonen Steam Machines op CES

Volgens tech-website Engadget zullen de komende week dertien bedrijven een Steam Machine aankondigen tijdens de CES. Volgens de geruchten zullen onder andere Alienware, Gigabyte en Alternate een machine aankondigen op één van Amerika’s belangrijkste technologie-evenementen.

Er zijn al een aantal bedrijven bekend die aan een Steam Machine werken: Digital Storm en iBuyPower kondigden eerder al een variant aan. Nu zullen daar volgens de geruchten Alienware, Falcon Northwest, CyberPowerPC, Origin PC, Gigabyte, Material.net, Webhallen, Next, Zotac en Scan Computers bijkomen. Ook de Nederlandse webwinkel Alternate zal volgens Engadget zijn eigen machine tonen.

Tegenover Tweakers.net stelt Alternate dat het ‘meewerkt’ aan een aankondiging, maar wil verder nog geen details vrijgeven. “We werken mee en er gaat wat komen, maar precieze details kan ik nu nog niet bekendmaken,” aldus woordvoerder Ruben Cornelissen. Volgens Tweakers lijkt het er echter op dat het niet om één machine gaat, maar om machines van meerdere fabrikanten, aangezien Cornelissen meerdere malen spreekt over ‘varianten’.

Over prijzen of releasedata is nog vrij weinig bekend. De machines van iBuyPower en Digital Storm liggen erg uiteen. Zo zal de machine van iBuyPower draaien op AMD-hardware en voor 500 dollar over de toonbank gaan, terwijl de machine van Digital Storm over een watergekoeld systeem zal beschikken met een GeForce GTX Titan en een prijskaartje zal dragen van 1470 dollar.