Professor Langdon uit de Da Vinci Code krijgt serie

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Professor Langdon uit de Da Vinci Code krijgt serie

Vandaag heeft NBC bekendgemaakt dat het werkt aan een dramaserie gebaseerd op Dan Browns bestseller The Lost Symbol. Dit boek is het derde boek uit de reeks rondom Robert Langdon. Tevens is dit het enige boek wat nog geen verfilming heeft. 

In serie is te zien hoe professor Langdon een reeks aan dodelijke puzzels voor zijn kiezen krijgt. Daarnaast wordt zijn mentor ook nog ontvoerd. De CIA zet hem vervolgens onder druk om deel te nemen aan een speciaal team. Uiteindelijk komt hij achter een complot met duistere gevolgen. Tom Hanks die de rol van Langdon in de filmreeks speelde, keert niet terug in de serie.

Ron Howard die de films regisseerde keert terug als producent. Het script wordt geschreven door Daniel Cerone (Dexter, The Blacklist) en is aangesteld als uitvoerend producent. Schrijver Dan Brown gaat ook produceren. De financiën voor het project worden geleverd door Imagine Television Studios, CBS Television Studios en Universal Television. Het is nog niet bekend wanneer de serie verschijnt.