Prequel-serie voor SpongeBob

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Prequel-serie voor SpongeBob

Volgens Deadline heeft Nickelodeon bekendgemaakt dat het werkt aan een prequel-serie over SpongeBob Squarepants. De populaire spons werd bekend door de originele serie en kreeg daarna twee eigen films. Momenteel is er een derde film in de maak. 

Nickelodeon werkt aan prequel-serie rondom het personage SpongeBob Squarepants. De serie heeft de werktitel Kamp Koral en gaat over een tienjarige-versie van SpongeBob. We volgen hier zijn avonturen in een zomerkamp. Samen met zijn vrienden gaat hij onder water kampvuren bouwen, kwallen vangen en gaan ze zwemmen in een meer dat Yuckymuch heet.

De serie wordt volledige computergeanimeerd, zodat het een 3D-look geeft. De originele serie werd in 2D-stijl gemaakt. Wel is er bij de tweede film 3D-animatie gebruikt om de tekenfilmfiguren tot leven te wekken.

Het is aankomende maand de twintigste verjaardag van het personage. Daarom wordt op 12 juli een special uitgezonden genaamd SpongeBob’s Big Birthday Blowout. De derde film rondom de spons komt uit in 2020 en heet: The SpongeBob Movie: It’s a Wonderful Sponge.