Iron Maiden spant rechtszaak aan tegen Ion Maiden

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Iron Maiden spant rechtszaak aan tegen Ion Maiden

Via Kotaku hebben we vernomen dat het bedrijf achter de band Iron Maiden de uitgever achter de game Ion Maiden heeft aangeklaagd. Dit omdat de benaming en het logo volgens hen misleidend overkomen.

Het bedrijf achter de band Iron Maiden vindt dat de naam en het logo van de retro-shooter Ion Maiden misleidend werken. Zo zegt het bedrijf dat uitgever 3D Realms klanten probeert te overtuigen dat de game iets te maken heeft met de band. Verder is het bedrijf van mening dat bijna dezelfde naam voor verwarring zorgt bij de klanten. De naam zorgde er namelijk al eerder voor dat fans oprecht uitkeken naar een Iron Maiden-gerelateerde titel die er nooit zou komen.

Het bedrijf achter de band klaagde 3D Realms afgelopen woensdag aan bij de rechtbank van Californië. Met deze aanklacht eist het bedrijf een schadevergoeding van 2 miljoen dollar en het offline halen van ionmaiden.com. De site mag eventueel ook overgedragen worden aan de band.

De retro-shooter Ion Maiden is van de maker van Duke Nukem. De game ziet eruit als een schietspel uit de jaren 90. Het project verscheen op 28 februari 2018 voor pc en Linux. In het tweede kwartaal van dit jaar krijgt de titel ook een versie voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Of dat laatste nog steeds doorgaat na deze aanklacht, is niet bekend.