Quake II RTX verschijnt begin juni

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Quake II RTX verschijnt begin juni

Tijdens de Game Developers Conference (GDC) kondigde NVIDIA de een opgepoetste versie van Quake 2 aan. Deze kreeg de naam Quake II RTX. Het project is nu af en verschijnt volgende maand voor Windows en Linux.

Quake II RTX is een verbeterde versie van Quake II en is vanaf 6 juni verkrijgbaar. De game kwam voor het eerst uit in 1997 en is ontwikkeld door id Software. Om de game te verbeteren maakte het bedrijf gebruik van ray tracing, de techniek waar de RTX-serie van Nvidia om bekend staat. Hiermee voegde de studio licht- en schaduweffecten toe aan de titel en is de reflectie verbeterd. Naast de visuele verbeteringen krijgt de nieuwe versie ook extra wapens en een verbeterde fotomodus.

De verbeterde versie van de game baseerde het bedrijf op de mod van Quake II. Deze kreeg de naam Q2VKPT en is van de hand van voormalig NVIDIA-stagiair Christoph Schied. Hij verbeterde de titel door gebruik te maken van path tracing. Aangezien het bedrijf de RTX-versie wilt blijven verbeteren schakelde ze de fan in.