Razer brengt Storm Troopers-lijn uit

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Razer brengt Storm Troopers-lijn uit

Hardware-fabrikant Razer en het merk achter de Star Wars-reeks slaan de handen in elkaar. Dankzij deze samenwerking kondigt Razer nu een toetsenbord, muis en muismat aan, volledig in de stijl van de Storm Troopers.

Als eerste is er het thematische BlackWidow Lite Silent mechanische toetsenbord. Naast een Storm Trooper-tekening bevat dit randapparaat oranje schakelknoppen. Verder bevat het toetsenbord O-ringen en brandt er achter sommige toetsen wit licht. De kabel waarmee het geheel verbonden is met de computer of laptop is gevlochten en heeft zwarte en witte strepen. Als laatste bevat de escape-toets het teken van de Imperials.

Wanneer we naar de Atheris Wireless muis kijken, zou het kunnen dat Razer zich hiervoor heeft laten inspireren door de Millennium Falcon. Zo heeft de muis niet alleen de typische vorm, maar is er boven het scroll-wieltje een uitsparing gelaten. Het volledig draadloze apparaat heeft volgens Razer een batterijduur van ongeveer driehonderd uur. Dat laatste hangt natuurlijk af van de gebruikte aansluiting. Verder bevat de muis een draadloze of Bluetooth-connectie van 2,4 GHz.

De grote Goliathus muismat bevat een zacht afgewerkt oppervlak. Hierdoor beweegt elke soort muis er met de nodige precisie en snelheid overheen. Volgens Razer rafelt het geheel niet en is het gemaakt van anti-slip-rubber. Het design van de muismat is ook gebaseerd op de Storm Troopers.