Divinity: Original Sin 2 krijgt spin-off: Divinity: Fallen Heroes

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Divinity: Original Sin 2 krijgt spin-off: Divinity: Fallen Heroes

Het Belgische Larian Studios heeft een spin-off aangekondigd voor Divinity: Original Sin 2. Samen met het Deense Logic Artists werkt de studio aan Divinity: Fallen Heroes, een nieuwe strategische game met veel herkenbare elementen voor de fans.

Divinity: Fallen Heroes speelt zich af in hetzelfde universum als de voorgaande games, waarbij spelers door Rivellon reizen aan boord van The Lady Vengeance, een luchtschip dat gebruik maakt van de Source. In singleplayer of twee-speler co-op neem je controle over een van de bekende gezichten uit Divinity: Original Sin 2. Nieuw daarbij is de NPC Malady, welke nu als speelbaar personage zal dienen.

De nieuwe titel lijkt een stuk strategischer te zijn dan de voorgaande delen, want spelers krijgen controle krijgen over dertig verschillende soorten eenheden en meer dan tweehonderd vaardigheden in kunnen zetten. Spelers moeten dan ook niet alleen een held besturen, maar de gehele crew van The Lady Vengeance.

Hoewel Fallen Heroes veel bekende elementen zal hebben voor fans, gaan er ook een aantal dingen op de schop. Zo zal het combat-systeem anders spelen dan in vorige delen en zullen spelers op slagvelden naast zaken als olie, vuur en ijs ook te maken krijgen met Sulfurium. Nieuwe gebieden die je als speler aan zal doen zijn onder andere het Lizard rijk en het Dwarven koninkrijk en spelers krijgen naast zwaarden en magie ook de toegang tot vuurwapens zoals geweren.

Wanneer Divinity: Fallen Heroes te koop zal zijn, is momenteel nog niet bekend. Wel zal de game op meerdere platformen verschijnen bij release. Benieuwd naar Divinity: Original Sin 2? Dan lees je onze review.