Valve onthult enkele details rond redesign van Steam

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Valve onthult enkele details rond redesign van Steam

Op 15 januari maakte Valve bekend wat de plannen voor Steam zijn in 2019. Toen lazen we onder andere dat het platform een heuse make-over krijgt. Hoe dat eruit gaat zien, onthulde Alden Kroll van Valve deze donderdag tijdens een persconferentie op Game Developers Conference 2019.

Tijdens de persconferentie liet Kroll eerst het nieuwe uiterlijk van de Steam-bibliotheek zien. Valve toverde deze om tot een gepersonaliseerde startpagina. Zo worden naast alle gekochte titels ook alle recent gespeelde games getoond. Door dat laatste krijgen spelers de kans om makkelijker hun favoriete games op te starten. Naast favorieten krijgen we op de startpagina ook een overzicht van de activiteiten van onze vrienden.

Op de pagina van de games zelf zien we een overzicht van recente evenementen en updates. Bijvoorbeeld de nieuwe Danger Zone-modus van Counter-Strike: Global Offensive of een nieuw speelbaar personage van DOTA 2. Het volledige redesign is ergens deze zomer uit te proberen in een testfase.

Voordat we de make-over van de bibliotheek kunnen aanschouwen, komt Valve eerst nog met Steam-evenementen. Zoals we in januari al te horen kregen, communiceren ontwikkelaars en uitgevers via deze weg nieuwe evenementen van hun game. Hieronder vallen in-game evenementen ter gelegenheid van de feestdagen, livestreams, periodes met dubbele ervaringspunten of toernooien. Om dit alles bij te houden kunnen spelers herinneringen instellen via externe kalenders, e-mail, de mobiele app, sms’jes of op Steam zelf. Hoe alles precies werkt, ontdekken we de komende maanden tijdens een open bèta.