Reggie Fils-Aimé weg bij Nintendo

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Reggie Fils-Aimé weg bij Nintendo

Reggie Fils-Aimé treedt in april terug als bestuursvoorzitter bij Nintendo Amerika. Dat heeft Nintendo vanavond bekendgemaakt. Zijn opvolger wordt Doug Bowser.

Fils-Aimé kwam in 2003 werken bij de Amerikaanse afdeling van Nintendo. Hij begon als Executive Vice President en werd in 2006 bestuursvoorzitter van het bedrijf.

Vanaf dat moment werd hij ook het gezicht van Nintendo en kreeg hij veel bekendheid door zijn bijzondere presentaties op grote beurzen als E3 en via Nintendo’s eigen online presentaties Nintendo Direct. Fans van Nintendo gaven hem zelfs een bijnaam: Regginator.

Fils- Aimé laat weten dat hij Nintendo altijd een warm hart zal blijven toedragen, maar dat hij ook zin heeft om meer tijd met familie en vrienden door te brengen:

Nintendo Owns a part of my heart forever [..] I look forward to departing in Both good health and humor, this is not ‘game over’ for me, but instead ‘leveling up’ to more time with my wife, family and friends.

Doug Bowser wordt de nieuwe bestuursvoorzitter, hij was hiervoor hoofd van de afdeling verkoop en marketing bij Nintendo Amerika.