PlanetSide Arena verschijnt pas eind maart

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
PlanetSide Arena verschijnt pas eind maart

Nadat ontwikkelaar Blue Byte en uitgever Ubisoft aankondigden dat Anno 1800 later zal verschijnen, is het nu de beurt aan PlanetSide Arena. Dat laatste maakte ontwikkelaar Daybreak Games bekend via de officiële website van de game.

Oorspronkelijk zou PlanetSide Arena verschijnen op 29 januari voor pc. Na enkele maanden waarin een kleine groep spelers de game testte, blijkt er nog heel wat werk te doen aan de titel. Tijdens de testperiode merkte Daybreak Games namelijk dat game nog niet op het gewenste niveau is. Dit niveau wil de ontwikkelaar alsnog bereiken door onder andere te sleutelen aan de prestaties van de in-game engine en de server-infrastructuur.

In een verklaring laten de makers weten dat ze begrijpen dat het verschuiven van de release erg zuur is. Maar ze vinden dat de game nog wat poetswerk nodig heeft, zodat de fans de game krijgen die ze verdienen. De nieuwe verschijningsdatum is daarom 26 maart. Om spelers toch tegemoet te komen organiseert de ontwikkelaar vanaf woensdag 30 januari een gesloten bèta. Wat deze testfase precies inhoudt en hoe je kunt deelnemen, is nog onbekend.

Naast een bèta kondigt Daybreak Games ook nog het Founders Season aan. Iedereen die PlanetSide Arena nu vooruitbestelt, krijgt van 20 februari tot de release toegang tot dit seizoen. Degenen die deelnemen krijgen via de Battle Pass toegang tot unieke voorwerpen. Die laatste zijn na de release niet meer vrij te spelen in de volledige titel. Verder bedankt Daybreak de fans opnieuw voor hun geduld, passie en toewijding aan deze titel. Als laatste verwijst het bedrijf ons voor meer informatie over de game graag door naar het Inside the Arena-ontwikkelaarsdagboek.