Geen multiplayer voor Civilization 6 op Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen multiplayer voor Civilization 6 op Switch

Er komt geen online multiplayermodus op de Nintendo Switch voor Civilization 6 van 2K Games. Dat heeft het bedrijf bevestigd nadat een oplettende Reddit-gebruiker in de Switch eShop keek. Daar stond dat de game slechts via draadloze LAN met meerdere spelers te spelen is.

Uitgever 2K Games heeft bekendgemaakt dat hun game Civilization 6 op de Switch geen online multiplayermodus zal bevatten. Dit gebeurde nadat iemand in de online winkel van de gameconsole had opgemerkt dat de game geen online multiplayer bevat. De enige manier waarop wel eventueel multiplayer gespeeld kan worden, is via draadloze LAN.

Op het ontbreken van een online multiplayermodus is op internet met enige weerzin gereageerd. Zo hebben enkele mensen aangegeven de aanschaf van de game uit te stellen. In ieder geval tot de functie wel wordt toegevoegd door middel van bijvoorbeeld een patch. Daarnaast melden potentiële kopers dat ze juist hadden uitgekeken om met vrienden online te spelen, iets wat met de voorgangers van de game op pc wel altijd mogelijk was.

Civilization 6 is al vanaf 21 oktober 2016 te spelen op de pc. De game voor de Switch is vanaf 16 november 2018 pas te spelen.