PQube games kondigt Super Pixel Racers aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
PQube games kondigt Super Pixel Racers aan

Het wordt wel eens gezegd dat alles van vroeger terugkeert. Zo ook games met pixelart graphics. Uitgever PQube Games is hier blijkbaar ook fan van, want ze kondigde een aantal dagen geleden Super Pixel Racers aan. Geheel in stijl heeft de game ook een 16-bit soundtrack.

Super Pixel Racer is de nieuwste titel van Koreaans ontwikkelaar 21c.Ducks. Deze racegame is volledig in 2D en bevat een 16-bit soundtrack. In deze game kruipen spelers in een racebolide en proberen ze de dertien parcours te voltooien. Een makkelijke opdracht wordt dit niet aangezien het weer niet mee zit en je aardig wat moet driften.

Deze parcours kunnen spelers afwerken in de carriere-modus, tegen drie andere vrienden in de lokale multiplayer. Naast een lokale modus is er ook een online-modus. Hier trachten acht spelers de eerste plaats te veroveren aan de hand van slim rijgedrag of het nodige gebeuk. Dat laatste kan resulteren in een auto die total loss is, waardoor je niet verder kunt.

Als we niet aan het racen zijn kunnen we in deze titel ook sleutelen aan de perfecte auto of aan onze driftskills. Verder kunnen we ook onze auto’s repareren of de vrijgespeelde bolides bekijken.

Super Pixel Racers verschijnt op 31 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.