Google Home eind oktober verkrijgbaar in Nederland

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Google Home eind oktober verkrijgbaar in Nederland

De Google Home en de Google Home Mini zijn al enige tijd verkrijgbaar in het buitenland. Een release van deze digitale butler bleef echter tot nu toe uit in Nederland. Op 24 oktober komt hier echter verandering in, want dan ligt deze AI-luidspreker bij ons in de rekken. Degenen die dit apparaat in huis willen halen, kunnen het vanaf vandaag vooruitbestellen. 

Zowel de gewone versie als de mini-versie van Google Home worden aangestuurd door de Google Assistent. Sinds juli is de Google Assistent al in het Nederlands te gebruiken op de smartphone en binnenkort zullen gebruikers diezelfde assistent dus ook kunnen gebruiken via Google Home. Op deze manier kunnen gebruikers door middel van hun stem podcasts opzetten, hun agenda raadplegen en Netflix, Chrome en YouTube bedienen. Verder zullen we ook kooktips kunnen krijgen en slimme verlichting kunnen bedienen.

Degenen die graag een van de twee versies van Google Home in huis willen halen, kunnen deze vanaf vandaag vooruitbestellen. De reguliere versie zal 149 euro kosten en de mini-versie maar 59 euro.