E3 Voorspellingen Nintendo

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
E3 Voorspellingen Nintendo

De E3 staat voor de deur en dat betekent dat we de komende week heel veel mooie nieuwe dingen gaan zien! De grote uitgevers willen namelijk altijd knallen tijdens de grote beurs in Los Angeles en wij doen vast een aantal voorzichtige voorspellingen over wat we kunnen verwachten. Jessica vertelt wat zij denkt dat we kunnen verwachten van Nintendo op E3 2018.

Op dinsdag 12 juni houdt Nintendo haar persconferentie in LA en krijgen we te horen wat de uitgever het komende jaar voor ons op de rol heeft staan en wat niet. Wat kunnen we sowieso verwachten van Nintendo dit jaar? Wat zegt onze glazen bol ons? En op welke titels moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten?

E3 vorig jaar

2017 was een druk jaar voor Nintendo. Vorig jaar kondigde de uitgever een heleboel games aan om een heleboel gamers blij te maken. Zo kwam Nintendo met Rocket League voor Nintendo Switch en het uitbreidingspakket The Master Trials voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 
 Pixel Vault

Ook kregen we meer te weten over Xenoblade Chronicles 2, Metroid: Samus Returns en Super Mario Odyssey, waar we later dat jaar mee aan de slag mochten. Verder lichtte de uitgever een tipje van de sluier op met aankondigingen van Metroid Prime 4, een Yoshi-game, een Kirby-game en een Pokémon RPG, waar we verder bijna niets van hebben vernomen.

Wat gaan we sowieso zien?

Waarschijnlijk gaan we tijdens E3 2018 meer zien over de aangekondigde Metroid Prime 4, Pokémon: Let’s Go-games en de Yoshi- en Kirby-game. Wellicht liggen de releasedata van sommige van deze games al in de komende paar maanden, iets wat Nintendo wel vaker heeft gedaan. Ook weten we al dat Fire Emblem dit jaar nog naar de Switch moet komen. De kans is dus groot dat we daar tijdens E3 2018 meer van te zien gaan krijgen.

Verder is het al bevestigd dat de uitgever de nieuwe Super Smash Bros.-game laat zien. De komst van deze game heeft Nintendo al aan het begin van dit jaar aangekondigd. Daarnaast krijgen we van de game tijdens de Nintendo Treehouse meteen een toernooi te zien.

Super Smash Bros. 
 Pixel Vault

Waar hopen we nog meer op?

Als we kijken naar de formule die Nintendo de laatste tijd hanteert omtrent The Legend of Zelda-franchise, kan het best eens zijn dat we dit jaar iets te zien gaan krijgen van de volgende game in de reeks. De kans bestaat echter ook dat de uitgever eerder met een nieuw uitbreidingspakket voor Breath of the Wild komt. Daarnaast hopen veel fans op een nieuwe aankondiging omtrent Animal Crossing voor de Switch.

Waar de meesten echter naar uitkijken is de N64 Classic, die de Mini SNES en Mini NES moet opvolgen. Geruchten omtrent trademarks en dergelijke doen al de ronde, waardoor menig fan ervan overtuigd is dat de terugkeer van de Nintendo 64 een feit is. Het is mogelijk dat we daar tijdens E3 2018 bevestiging van krijgen.

Wat gaan we niet zien?

Doordat Nintendo ontzettend veel franchises heeft om op te leunen, is het bijna onmogelijk om te raden wat we sowieso niet gaan zien. Wellicht duurt het even voordat we daadwerkelijk beelden te zien krijgen van de Pokémon RPG voor de Nintendo Switch, maar misschien bewaart de uitgever die beelden juist voor haar persconferentie. Een andere franchise waar we waarschijnlijk niets van zullen zien is Mario Kart, hoewel fans al langer om een nieuwe game vragen. Ook rondom Donkey Kong zal het waarschijnlijk stil blijven, vooral na de recente release van Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor Nintendo Switch.

Donkey Kong: Tropical Freeze 
 Pixel Vault

Waar hoop jij op tijdens de persconferentie van Nintendo deze E3? Laat het ons weten in de comments!