Eerste The Predator krijgt een remake

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Eerste The Predator krijgt een remake

In 1987 maakten we voor het eerst kennis met de The Predator-reeks. Een team commando’s werd in een jungle van Centraal-Amerika opgejaagd door een buitenaardse jager. Fans van deze film kunnen deze ervaring op 13 september nog eens overdoen, maar dan in 3D. Dan verschijnt namelijk de remake van de film in de zalen.

In tegenstelling tot het origineel speelt deze remake zich niet meer af in de jungle, maar in de buitenwijken. Daar zorgt een jongetje per ongeluk voor de terugkeer van de gevaarlijkste buitenaardse jagers in het universum. Deze wezens zijn dankzij het aanpassen van hun DNA nog sterker, slimmer en dodelijker geworden. De enige die de mensheid nu nog kunnen redden, zijn een groep ex-soldaten en een ontevreden leerkracht wetenschappen.

Acteur Shane Black uit het origineel neemt voor de film de regie voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door de cast. Deze bevat onder andere Boyd Holbrook (Narcos en Logan), Keegan-Michael Key (Angry Birds en Let’s Be Cops), Olivia Munn (X-men: Apocalypse) en Yvonne Strahovski (Dexter en Chuck).