De servers van Loadout sluiten later deze maand

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
De servers van Loadout sluiten later deze maand

Aan het begin van 2014 kwam Edge of Reality met hun eigen unieke free-to-play game Loadout. Het ging na de release van de game voor Edge of Reality echter niet van een leien dakje, dat is duidelijk aan hun meest recente Facebook-post.

Loadout verdwijnt later deze maand. In een Facebook-post geeft ontwikkelaar Edge of Reality aan dat de server op 24 mei gesloten worden. De reden van het sluiten van de servers is de financiële status van het bedrijf. Het geld dat ze binnen haalden via de game weegt niet op tegen de kosten van het onderhouden van de servers. Hierdoor heeft de ontwikkelaar dusdanig veel geld verloren dat het in stand houden van de game niet haalbaar is.

Dit is niet de eerste keer dat Edge of Reality aangaf te kampen met financiële problemen. Sinds 2016 heeft de game al geen update meer ontvangen omdat hier volgens hun Facebook-updates simpelweg geen geld voor was.

Loadout was een third-person shooter met een ‘cartoony’ grafische stijl. Wat de game uniek maakte, was de mogelijkheid om je eigen wapens te maken.