Mede-bedenker Counter-Strike gearresteerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mede-bedenker Counter-Strike gearresteerd

De mede-bedenker van Counter-Strike, Jess Cliffe, is gisteren in Seattle gearresteerd. De 36-jarige Valve-medewerker wordt verdacht van seksuele uitbuiting van een minderjarige.

Een arrestatierapport, dat door Kotaku is bemachtigd, toont aan dat Cliffe donderdagnacht om 01:17 uur (lokale tijd) is gearresteerd, zonder de mogelijkheid voor borg. Cliffe is sinds 2003 werkzaam bij Valve, maar een woordvoerder van Valve bevestigde aan Kotaku dat hij nu geschorst is.

We are still learning details of what actually happened. Reports suggest he has been arrested for a felony offence. As such we have suspended his employment until we know more.

De andere bedenker van Counter-Strike is Minh Le en samen creëerden ze het spel in 1999. Sindsdien is het spel uitgegroeid tot een van de meest populaire spellen ter wereld. Het meest recente spel, Counter-Strike: Global Offensive, is op het moment een van de meest populaire spellen op Steam.

Naast dat Cliffe de mede-bedenker van Counter-Strike is, kun je hem ook kennen van zijn stem in de originele Counter-Strike. Daarnaast werkte hij ook aan Half-Life 2, Team Fortress 2, Portal 2 en Left 4 Dead 2.